POI jen pro vymezenou oblast.
POI jen pro vymezenou oblast.
Ještě nedávno jsem si odsud stahoval lokace keší pro Geocaching a byla zde možnost vymezit jen určitou oblast a teď to nemůžu najít, kde to zmizelo?
Re: POI jen pro vymezenou oblast.
zrovna to hledam a nevim jak stahnout kese treba jen v okruhu 100km
Resim prave uplne stejny problem. Nedavno byl uplne dole formular pro zadani souradnic vymezujici obdelnik v nemz se meli POI hledat.
Protože o tuto funkčnost byl skoro nulový zájem, tak jsme ji v novém enginu vypustili...
V budoucnu bude nahrazena jiným způsobem. Nicméně v systému podpora zůstala, jen je potřeba souřadnice zadat ručně:
Tento příklad omezí čtverec vyhledávání na lon: od 16 do 17.53 a lat od 0 do 90.
Tento filtr se pak dá zrušit příkazem:
anebo klepnout na blikající filtr - 
V budoucnu bude nahrazena jiným způsobem. Nicméně v systému podpora zůstala, jen je potřeba souřadnice zadat ručně:
Tento příklad omezí čtverec vyhledávání na lon: od 16 do 17.53 a lat od 0 do 90.
Kód: Vybrat vše
http://www.poi.cz/index.php?poi=zazna1&om=true&d_lon1=16&d_lon2=17,53&d_lat1=0&d_lat2=90
Kód: Vybrat vše
http://www.poi.cz/index.php?poi=zazna1&om2=true&t_hltext=

Díky za odpověď. Prozatím si snad vystačím s tímhle.
Jinak přiznám se, že se mi taky nelíbilo to jak to bylo přesně řešené, už jen proto že jsem musel pokaždé zadávat souřadnice znovu a znovu a ještě je vždy převádět na stupně. Nejvíce by se mi líbilo, kdyby šlo vytvářet přímo personalizované odkazy, které bych si nějak pojmenoval a pak už jen stáhnul přesně co potřebuji. Vymezení oblasti je myslím hodně dobrá věc, porotože některé programy nezvládnou například všechy POI Geocaching v celé ČR, omezuji to vždy jen na Prahu a okolí nebo prostě na místo, kde budu.
Jinak přiznám se, že se mi taky nelíbilo to jak to bylo přesně řešené, už jen proto že jsem musel pokaždé zadávat souřadnice znovu a znovu a ještě je vždy převádět na stupně. Nejvíce by se mi líbilo, kdyby šlo vytvářet přímo personalizované odkazy, které bych si nějak pojmenoval a pak už jen stáhnul přesně co potřebuji. Vymezení oblasti je myslím hodně dobrá věc, porotože některé programy nezvládnou například všechy POI Geocaching v celé ČR, omezuji to vždy jen na Prahu a okolí nebo prostě na místo, kde budu.
Diky moc za info
pro me je tato funkce hodne dulezita.
pro me je tato funkce hodne dulezita.
4 ATom: Uvidíme, jak se nám bude dařit v dalším rozšiřování funkcionalit na webu a podle toho pak připravíme řešení, které se ti bude určitě líbit 

Super už se těším. Hlasím se jako betatester 

Pro me by to bylo take dost dulezite, pohoda by byla abych si zadal treba okruh 100km od jednoho bodu a mahl stahnout waypoity. Pouzivam na Nokii N80 SmartComGPS a ma celkem problemy s tim ze kdyz nahraju vsechny tradicni geocache tak to strasne dlouho trva nez to zpravuje a je to pak cele takove neohrabane. Navic jak budou dalsi kese pribyvat soubor bude stale vetsi a vetsi.
Já bych to také uvítal
.Protože některé body potřebuji jen v Praze,v nejhorším ve středočeském kraji.Ale nechce se mi to vymazávat,a zase nejsem tak zdatný,abych si dělal nějaké čtverce.... 

No, mezi čtvercem a kruhem už zas tak velký rozdíl není. Myslím si, že z hlediska zpracování na straně serveru je čtverec snažší, protože se jen omezi rozsah výpisu souřadnic od do pro zeměpisnou délku a šířku. Ale když budou obě možnosti, nebude to špatné.
Ano,pokud by tam bylo nějaké udělátko,na které bych kliknul,zeptalo by se mne jak velký kruh,to by bylo super.Já totiž nejsem v rámci počítačů žádný přeborník.....

-
Ahoj, vím, že příspěvek je z roku 2007, ale taky mě zajímá pouze určitá oblast, kde se zrovna budu vyskytovat. Proč tahat všechno?
Tak se ptám, zda-li je možné si stáhnout z určitých kategorií pouze poi z určitého okruhu? Děkuji.
Tak se ptám, zda-li je možné si stáhnout z určitých kategorií pouze poi z určitého okruhu? Děkuji.
Mezi tím se pro mne vše změnilo, naopak, mně vyhovuje, když mám body z celé republiky. Už jen proto, že nikdy nevím, kam mne to zavane, a co tam budu potřebovat...Mít tam jen třeba Prahu, pak jet mimo, a donahrávat narychlo něco je k ničemu. Proto také mám na kartě mapu Evropy celou, a nejen to, co by se vešlo do paměti přístroje....
-
Tak to máš prima. Ale já když vyrazím do Jeseníků, tak nevidím důvod proč tam mít Karlovy Vary. A podobně. Proto otázka trvá. Je nějaká možnost jak vypreparovat jenom určitou oblast? Třeba kraj. Když se dívám na ty body, tak je tam takovejch blbostí a nesmyslů, ale něco užitečnýho, to už je horší. Koho zajímá např. nákup Ikea. Jednoho z tisíce?